11 C
Sterling Heights
22/02/2024, 23:21
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Artikuj te tjere nga Autori

Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi po zgjerojnë bashkëpunimin në sferën e teknologjisë digjitale dhe sigurisë kibernetike

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
BallinaAktualitetMaqedonia e Veriut dhe Mali i Zi po zgjerojnë bashkëpunimin në sferën...

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Azir Aliu, së bashku me ministrin e Administratës Publike të Malit të Zi – Marash Dukaj, sot në Shkup nënshkruan Memorandumin e Mirëkuptimit në sferën e digjitalizimit dhe sigurisë kibernetike.

,,Ishte nder dhe kënaqësi të mirëprisja kolegun tim, ministrin e Administratës Publike të Malit të Zi – z.Marash Dukaj. Për të konkretizuar marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve tona, sot po nënshkruajmë Memorandumin e Mirëkuptimit për nxitjen e politikave zhvillimore dhe sipërmarrjes në sferën e teknologjisë digjitale dhe sigurisë kibernetike. Përforcimi i sigurisë kibernetike, veçanërisht në këtë periudhë kur teknologjia po bëhet gjithnjë e më e sofistikuar, është një sfidë e përditshmërisë që kërkon gjithmonë vëmendje, përkushtim dhe bashkëpunim. Digjitalizimi, mbrojtja e sistemeve tona, shkëmbimi i informacioneve, shkëmbimi i njohurive, kapacitetet njerëzore, që pasqyrojnë vlerat më të rëndësishme për sektorin e sigurisë kibernetike, janë fokusi i këtij Memorandumi”, tha ministri Aliu.

Ministri i Administratës Publike të Malit të Zi – Marash Dukaj, po ashtu shprehu kënaqësi të veçantë për nënshkrimin e sotëm të Memorandumit:

Siguria kibernetike po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme në shoqëritë tona, të gjitha vendet e rajonit po përballen me kërcënime të shumta, prandaj bashkëpunimi rajonal dhe ndërkombëtar është i domosdoshëm për një luftë efikase kundër këtyre kërcënimeve edhe për mbrojtjen e shoqërisë, ekonomisë dhe infrastrukturës tonë”, tha ministri Dukaj.

Gjithashtu, në takimin bilateral u diskutua edhe për sistemin e pagesave “online” PayPal. Ministri Aliu potencoi se të dy vendet do të aplikojnë bashkërisht për të qenë pjesë e këtij sistemi të pagesave “online”:

,,Një hap tjetër i rëndësishëm që shpie përpara është se Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi do të aplikojnë së bashku për të qenë pjesë e sistemit të pagesave “online” PayPal, me sugjerim të vetë kompanisë. Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi së shpejti do të jenë pjesë e PayPal”, theksoi ministri Aliu.

Artikujt e fundit

Lajmet e fundit

spot_imgspot_imgspot_img