4.8 C
Sterling Heights
20/04/2024, 16:36
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Artikuj te tjere nga Autori

Profesoresha Besiana Mehmedi, pjesë e solistëve tek opera e parë kosovare “Goca e Kaçanikut”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
BallinaAktualitetProfesoresha Besiana Mehmedi, pjesë e solistëve tek opera e parë kosovare “Goca...

Më datë 23 dhe 25 shkurt do zë shfaqet premiera “Goca e Kaçanikut” në Prishtinë! Kjo opera e kompozuar nga kompozitori Rauf Dhomi me libreto nga Ajmone Dhomi e Jusuf Buxhovi vjen pas 53 vitesh në skenë nga opera e Kosovës! Në këtë shfaqje luan në premirë profesoresha e Universitetit të Tetovës prof.Ord.Besiana Mehmedi e cila si mezosiprano luan rolin e Plakës, nënës sonë shqiptare që sjellë bujarinë e fisnikërinë e nënës sonë!

Një rol karakteri që profesoresha do ta realizojë me datën 23 shkurt në premierën absolute në sallën AMC, në Prishtinë!
Shqiptarët e Maqedonisë kanë privilegj e kënaqësi që do të përfaqësohen denjësisht përmes kuadrit tonë andaj profesoreshës Besiana Mehmedi i urojmë shumë suksese në këtë premierë të vënë në skenë nga mjeshtri i madh i skenës Nikolin Gurakuqi!

Artikujt e fundit

Lajmet e fundit

spot_imgspot_imgspot_img