21 C
Sterling Heights
17/07/2024, 12:19
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Artikuj te tjere nga Autori

Hapet edicioni i 24-të i Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
BallinaAktualitetHapet edicioni i 24-të i Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës

Universiteti i Prishtinës ka hapur zyrtarisht edicionin e 24-të të Universitetit Ndërkombëtar Veror të Prishtinës (PISU 24) me një ceremoni madhështore para ndërtesës së Rektoratit të Universitetit të Prishtinës.

Ngjarja shënon fillimin e dy javëve të mbushura me 28 kurse të ndryshme akademike, shkëmbime kulturore dhe bashkëpunim ndërkombëtar.

Ceremonia filloi me fjalën përshëndetëse nga rektori i UP-së, prof. Qerim Qerimi, i cili theksoi rëndësinë e universitetit veror në nxitjen e lidhjeve globale dhe zgjerimin e përvojave arsimore.

“Në Universitetin e Prishtinës, ne e kuptojmë se dija është e pafund dhe ajo zhvillohet me çdo moment që kalon. Prandaj, jemi krenarë që të ndajmë me ju se kurset që ofrojmë do të lehtësohen nga profesorë që janë autoritete të njohura ndërkombëtare dhe ndihmohen nga literatura bashkëkohore, duke ngritur përvojën tuaj të mësimit në një standard ndërkombëtar të vërtetë. Universiteti ynë veror nuk është vetëm një ngjarje akademike. Është dëshmi për përpjekjen e vazhdueshme të universitetit tonë, për të udhëhequr vendin dhe Evropën Juglindore në ofrimin e mundësive të shkëlqyera të arsimit të lartë. Është një platformë ku ne festojmë fuqinë fascinuese të mësimit, gëzimin e shkëmbimit dhe vlerën e perspektivave të ndryshme. Ne besojmë me të vërtetë se studentët tanë, pra ju, nuk jeni vetëm e ardhmja e këtij rajoni, por katalizatorë të ndryshimit global”, tha rektori Qerimi.

E pranishme në hapje të edicionit të 24-të ishte edhe zëvendësministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Liza Gashi, e cila, në fjalën e saj, theksoi rëndësinë e arsimit ndërkombëtar dhe rolin e UVP-së në promovimin e Kosovës në skenën globale.

“Kjo ngjarje është një dëshmi e përkushtimit dhe vizionit të Universitetit të Prishtinës. Ajo ofron një platformë unike për studentët që të fitojnë perspektiva ndërkombëtare dhe të ndërtojnë rrjete të qëndrueshme,” vuri në dukje Gashi.

Në këtë aktivitet,  Jehona Lushaku-Sadriu, nënkryetarja e Prishtinës, shprehu entuziazmin e saj për aktivitetet e pasura akademike dhe kulturore që PISU sjell në qytet.

“Prishtina ndihet e privilegjuar që është vendi mikpritës i një ngjarjeje të tillë të rëndësishme. Ne me padurim presim të mirëpresim të gjithë pjesëmarrësit dhe të tregojmë trashëgiminë tonë të pasur dhe frymën e gjallë të qytetit tonë,” deklaroi Lushaku.

Artikujt e fundit

Lajmet e fundit

spot_imgspot_imgspot_img